Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg pieczony w estragonie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 1 szt.
pomidor 1 szt.
masło 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
estragon 1 łyżeczka/suszony
szczypiorek
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg pieczony w estragonie

Wykonanie:
Pstrąga oczyścić z łusek, wypatroszyć i ułożyć na pergaminie posmarowanym masłem i posypać solą i pieprzem do smaku. Na wierzch ułożyć plastry pomidora, posiekany szczypiorek i posypać estragonem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 25.11.2016 18:36
Dobra ryba.
mirosława4 25.11.2016 12:20
smaczna i zdrowa rybka
pestka 25.11.2016 11:41
bardzo smaczna rybka
AZgotuj 25.11.2016 11:03
pyszna ryba :)
ben-ka 25.11.2016 10:48
Smaczna rybka.
Pani Domu 25.11.2016 09:24
bardzo ładny pstrąg
Madzai 25.11.2016 08:53
Lubię taką rybkę z piekarnika :)
Wiesława1 25.11.2016 08:18
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak