Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PSTRĄG PIECZONY NA WARZYWACH

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 szt
fasolka szparagowa 0,5 kg
marchewka 0,5 kg
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
tymianek do smaku
rozmaryn świeży 6 galązek
cytryna 1 szt
olej roślinny do ksropienia ryby

Przepis i sposób przygotowania na: PSTRĄG PIECZONY NA WARZYWACH

Pstrągi skrobiemy, dobrze nacieramy solą i pieprzem wew i zew.Do środka każdej ryby wkładamy po plastrze cytryny. Wkładamy też po gałązce rozmarynu. Warzywa wrzucamy na osolony wrzątek. Podgotowujemy ok 10 minut.
Po tym czasie wykładamy na blachę do pieczenia, posypujemy pieprzem i tymiankiem. Na warzywa układamy ryby, obkładamy świeżym rozmarynem.Skrapiamy olejem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 21.02.2015 16:31
Smaczne danie!
gosia1988 21.02.2015 16:16
smaczna ryba
IwonaDD 21.02.2015 16:02
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak