Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg pieczony

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 szt
natka pietruszki 1 pęczek
czosnek 2 ząbki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 łyżeczki
cytryna 1 szt
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg pieczony

Ryby myjemy, osuszamy. Nacieramy przyprawą do ryb. Czosnek obieramy, kroimy w plasterki. Do środka ryby wkładamy pietruszkę, masło i czosnek. Odstawiamy w chłodne miejsce na około 1 godzinę. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Następnie zdejmujemy pokrywę i pieczemy 5 minut aby skórka się zarumieniła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 20.06.2016 15:51
dobra rybka
halina17 18.06.2016 17:45
Dobra ryba.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak