Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg panierowany w płatkach migdałowych

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg bez głowy i wnętrzności 2 sztuki
płatki migdałowe 100 gram
jajko 1 sztuka
pieprz
sok z cytryny
olej do smażenia
koperek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg panierowany w płatkach migdałowych

Kroki postępowania

1
Pstrągi wymyć, oskrobać, posolić, popieprzyć, skropić sokiem z cytryny. Brzuszki posypać siekanym koperkiem. Odstawić na pół godziny.
Krok 1 - Pstrąg panierowany w płatkach migdałowych foto
2
Jajko rozmącić, zamoczyć w nim pstrągi i obtoczyć w płatkach migdałowych. Smażyć na małym ogniu każdą stronę po około 8-10 minut.
Krok 2 - Pstrąg panierowany w płatkach migdałowych foto
3
Podawać na gorąco, przystrojone plastrami cytryny i zieleniną.

Smacznego !!!
Krok 3 - Pstrąg panierowany w płatkach migdałowych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 28.12.2013 09:10
smakowicie wygląda
Beatris 12.12.2013 16:31
Apetycznie przygotowana rybka.
Agnieszka-87-25 14.11.2013 10:13
ostatnio mam smak na takie rybki
Andysz 04.11.2013 18:56
mniam mniam ;)
ankaryba 20.09.2013 07:53
pyszna rybka :-)
bietka 15.07.2013 20:47
pyszna rybka :)
Wacław 07.07.2013 09:29
pyszna i ładnie podana rybka :)
mic 02.07.2013 18:22
Pyszna rybka :-)
pestka 16.06.2013 00:21
wygląda bardzo smacznie
Piter 31 25.05.2013 19:15
Świetna rybka.
berys18 21.05.2013 08:16
pyszna rybka
ewka1978 18.05.2013 17:43
wygląda bosko
Granita 12.05.2013 22:36
ciekawa ta panierka
Dorian 07.05.2013 07:57
pyszna rybka
sara1 03.05.2013 17:53
smaczna rybka
gosia56 24.04.2013 10:12
napewno pyszny
Alex_M 03.04.2013 11:52
chetnie bym sprobowala!
ONY_za_kare 03.04.2013 10:11
taką rybkę zjadłbym ze smakiem
treonina 02.04.2013 22:58
wspaniały przepis!
kasienka23 02.04.2013 17:32
świetna rybka!
Łucja 02.04.2013 12:44
smaczna rybka :)
pajbek 01.04.2013 20:32
Pyszna rybka :-)
Janina 01.04.2013 12:31
Pstrąg jest pyszny-a jeszcze w migdałach ?
Poison1988 01.04.2013 12:10
świetne! W płatkach migdałów jeszcze nie robiłam pstrąga ale chętnie wypróbuję :)
kriko 01.04.2013 11:57
super panierka i rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak