Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg nadziewany

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 szt
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
seler kawałek
por kawałek
pieczarki 5-6 szt
masło 1/2 kostki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg nadziewany

Pstrągi umyć, osuszyć, odciąć głowy, skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć.

Pora pokroić w półplasterki, cebulę w piórka, resztę warzyw w zapałkę. Na patelni rozpuścić 1/4 kostki masła, wrzucić marchewkę i selera, podsmazyć chwilę i dodać resztę warzyw. Smażyć, mieszając, około 10 minut. Doprawić sola i pieprzem.

Brzuszki pstrągów nafaszerować warzywami. Dołożyć do każdego po plasterku masła. Z folii aluminiowej przygotować rękawy, włożyć do nich pstrągi z plasterkiem masła na wierzchu.

Zapiekać około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.

Zajadać gorące. Pyycha :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 01.04.2014 18:07
moja ulubiona rybka ale w takim wydaniu jej jeszcze nie robiłam ciekawy przepis
czarrna 09.03.2014 20:01
Najlepsza ze wszystkich dotychczasowych prób z pstrągiem :)
paula99926 09.03.2014 17:48
na pewno był smaczny! :)
Lidzia 09.03.2014 17:27
Bardzo smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak