Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg na parze z egzotyczną salsą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

pstrąg patroszony 2 sztuki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
sól do smaku
sok z cytryny do smaku
olej rzepakowy 1 łyzka

Egzotyczna salsa

ananas świeży 3 plastry
cytryna 3 plastry bez skóry
cebula 1 sztuka
musztarda dijon 1 łyzka
cukier brązowy 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyzki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyzeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg na parze z egzotyczną salsą

1.
Ryby natrzeć olejem, skropić sokiem z cytryny, oprószyć dokładnie solą, pieprzem cytrynowym oraz ziołami i wstawić na 2 godziny do lodówki aby naszły przyprawami.
2.
Salsa: Świeżego ananasa po obraniu ze skóry, kroimy w drobną kostkę tak samo cebulę, oraz cytrynę z miąższem, mieszamy w misce, doprawiamy curry oraz solą i cukrem brązowym, dodajemy musztardę oraz jogurt naturalny, mieszamy wszystko razem, salsę wkładamy na 2 godziny do lodówki.
3.
Ryby układamy w misce paro waru i gotujemy około 20 minut, podajemy z egzotyczną salsą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 09.05.2016 14:33
świetne pstrągi
halina17 08.05.2016 15:07
Uwielbiam ryby :)
Wafelek2601 08.05.2016 13:50
Pyszna rybka
Malinka 08.05.2016 13:46
Aż u mnie zapachniało rybką, pycha!
RenataZ-et 08.05.2016 13:20
fajna rybka
Janina 08.05.2016 13:09
Świetna rybka;))
AZgotuj 08.05.2016 12:35
apetycznie się zapowiada i ta salsa, mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak