Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg na ostro z warzywami na parze

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filety z pstrąga
kalafior 1 mała szt.
brokuł 1 mała szt.
marchewki 2 szt.
masło 1 plaster
Zioła prowansalskie suszone Prymat
chili (płatki )
Papryka słodka mielona Prymat
sól i pieprz

DODATKI

cytryna
pasta (pindżur )

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg na ostro z warzywami na parze

Dzisiejsza propozycja jest lekka i zdrowa, ale za to smaczna i wyrazista. Danie to połączenie pieczonego pstrąga otulonego płatkami chili z soczystymi warzywami przygotowywanymi na parze. Całość dopełnia lekka pasta pindżur z pieczonej papryki. Danie jest proste i szybkie w przygotowaniu, a dostarcza nam mnóstwo zdrowej energii :D

PRZYGOTOWANIE:

> Oczyszczone z ości oraz pozbawione skóry filety z pstrąga dzielimy na porcje, oprószamy solą, pieprzem, słodką papryką i płatkami chili. Przyprawione filety układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, a na wierzch każdego z nich kładziemy dodatkowy plaster masła* i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C na około 15 minut.

* Masło podczas pieczenia nada rybie smaku, delikatności i soczystości.

> Brokuł i kalafior dzielimy na różyczki, marchewkę kroimy w plastry i gotujemy na parze około 20 minut. Gotowe warzywa doprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy oliwą z oliwek i posypujemy ziołami prowansalskimi.

Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 07.02.2016 15:58
fajny pomysł
Bernadeta1 07.02.2016 12:53
pyszny obiadek
cukiereczek 07.02.2016 10:58
jak smacznie wygląda
Wafelek2601 07.02.2016 10:51
Aż chce się jeść!
bertpvd 07.02.2016 10:06
pyszna rybka !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak