Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg, mój pierwszy, z ryżem na masełku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2
cytrynka 1
sól, zioła do smaku
masło 0,5 kostki
mąka 2 łyżki
ryż 1 torebka
marchew 4
woda letnia 1,5 szklanki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
masło 2 łyżki
torebka do gotowania na parze
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg, mój pierwszy, z ryżem na masełku

RYBA: Rybę oczyszczamy, dokładnie myjemy (zostawiamy głowę i ogon) polewamy z każdej strony sokiem z połowy cytryny, dużo solimy, dodajemy zioła (ja użyłam suszonych). Odstawiamy na pół godziny. Mąkę z bułką tartą mieszamy, obtaczamy w niej rybę i od razu wrzucamy na rozgrzany olej, smażymy z każdej strony (tak aby skórka była chrupiąca:)

RYŻ: Do torebki wrzucamy ryż , pokrojoną w krążki marchewkę, zagotowana wodę (1,5 szkl) mieszamy z łyżką vegety, zalewamy ryż z marchewką, dodajemy 2 łyżki masła. Gotujemy w mikrofali na pełnej mocy ok 10minut.

PODANIE: Ryba idealnie smakuje z cytryną i plasterkiem masełka.

Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 17.08.2012 20:58
z ryżem jeszcze nie podawałam,ale pomysłowo
Wiesława1 30.05.2012 10:06
super rybka
Agiatis 05.12.2011 12:56
pyszności;)
Sarenka 20.08.2011 16:53
Uhm zjadło by sie
kochanyptysiu 14.06.2011 22:12
bardzo ladnie wyglada
Olaa 22.05.2011 17:48
pyszny
polly66 13.01.2011 09:56
pierwszy czy nie ale ładnie zrumieniony
Emilia22 24.09.2010 07:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak