Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg marynowany podany z szpinakiem i bazylią

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

liście szpinaku 1 garść
bazylia świeża 5 listków
pstrąg patroszony 1 szt
cyrtyna
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
pieprz kolorowy
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżeczka
oliwa 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg marynowany podany z szpinakiem i bazylią

Świeżego pstrąga myjemy patroszymy . Do miski wlewamy ok 1/2 litra wody , dodajemy sól morską do smaku , 1/3 łyżeczki pieprzu cytrynowego, 2 żabki czosnku przecięte na pół, kilka plasterków cytryny. Do marynaty wkładamy pstrąga i wstawiamy na noc do lodówki. Na drugi dzień osuszamy pstrąga i filetujemy. Każdy płat przycinamy aby był równy prostokąt. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Jeden płat kładziemy skórą do dołu i układamy na nim listki szpinaku świeżego i kilka listków bazylii . Nakrywamy drugim płatem ,skórą do góry. Smażymy przekładańca na masełku z odrobina oliwy. Podajemy przeciętego na 2 części ozdobionego nitkami chilli i pokrojonymi listkami bazylii i szpinaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 02.12.2013 12:16
bardzo ciekawy pomysł, podoba mi się :)
Christopher 13.10.2013 19:28
Ciekawy przepis.
mufinka79 13.10.2013 11:16
Fajny przepis, uwielbiam rybę i szpinak :)
Ania84 13.10.2013 09:16
podany przepięknie! uwielbiam ryby
Moni_Wwo 13.10.2013 09:06
uwielbiam szpinak!!!
Ela_K 13.10.2013 08:39
pyszna rybka
Anna133 13.10.2013 08:06
ostatnio poznałam tą rybę w nowej odsłonie , pyszna
ana1 13.10.2013 08:03
świetna ryba
Magula 13.10.2013 07:54
fajny prezpis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak