Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg marynowany pesto z pietruszki i koperku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marynata

koperek 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek
czosnek 2 ząbki
olej rzepakowy 2 łyżki
sól i pieprz 1 łyżeczka
cytryna 1 szt

ryba

pstrąg 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg marynowany pesto z pietruszki i koperku

Przygotowujemy marynatę: pietruszkę i koperek siekamy. Dodajemy do nich czosnek, przyprawy oraz sól i pieprz. Wszystko miksujemy na jednolitą masę. Nacieramy nią rybę. Odkładamy do lodówki na 30 minut. Następnie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 40 minut. Podajemy np. z pieczonymi warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutka123 02.02.2017 14:25
smakowite
AZgotuj 02.02.2017 10:58
pyszna, aromatyczna ryba:)
Krzysztof15 02.02.2017 05:57
super rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak