Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg łososiowy z pieczoną marchewką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg łososiowy 300 G
marchew 1 Szt
sos sojowy 50 Ml
oliwa 20 Ml
czosnek 1 Ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg łososiowy z pieczoną marchewką

Sos sojowy wlewamy do głębokiego naczynia, dodajemy oliwę z oliwek i starty ząbek czosnku. Wszystko mieszamy i w takiej marynacie marynujemy przez 30 minut oczyszczonego pstrąga i pokrojoną marchewkę. Po 30 minutach wkladamy do rozgrzanego piekarnika pstrąga i marchewkę (230 st z termoobiegiem) na 12 minut. Jeśli ryba jest grubsza można przetrzymać ją w piekarniku do 14 minut :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 15.08.2016 10:15
zjadłabym z przyjemnością :)
Łukasz15 14.08.2016 23:04
Bardzo smaczny
w mojej kuchni 14.08.2016 23:01
dobra ryba
2milutka 14.08.2016 15:24
pyszna rybka
kd045 14.08.2016 14:54
uwielbiam ryby ;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak