Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg łososiowy z nerkowcami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pstrąg łososiowy 6 kawałków po 150 g
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1/2 saszetki
jaja 2 sztuki
mąka pszenna 2-3 łyżki
orzechy nerkowca 50 g
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg łososiowy z nerkowcami

1. Rybę myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Posypujemy z każdej strony przyprawą do ryb i odkładamy na 15 minut. Orzeszki nerkowca rozdrabniamy (spokojnie możemy to zrobić za pomocą wałka do ciasta) i mieszamy z mąką. W osobnej misce roztrzepujemy jajka. Rybę maczamy w jajku i panierujemy w mące z orzeszkami. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy na wolnym ogniu po około 3 minuty z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami (u mnie ryż i sałatka ze świeżych warzyw).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak