Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg łososiowy z brukselką i puree ziemniaczanym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg łososiowy 1 płat
brukselka 200 g
ziemniaki 4 szt
masło 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżeczka
oliwa
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg łososiowy z brukselką i puree ziemniaczanym

Kroki postępowania

1
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie.
Krok 1 - Pstrąg łososiowy z brukselką i puree ziemniaczanym foto
2
Gotujemy brukselkę.
Krok 2 - Pstrąg łososiowy z brukselką i puree ziemniaczanym foto
3
Ugotowane ziemniaki tłuczemy z łyżka masła na gładko.
Krok 3 - Pstrąg łososiowy z brukselką i puree ziemniaczanym foto
4
W rondelku topimy masło i dodajemy bułkę tartą.
Krok 4 - Pstrąg łososiowy z brukselką i puree ziemniaczanym foto
6
Dodajemy masło z bułka do brukselki.
Krok 5 - Pstrąg łososiowy z brukselką i puree ziemniaczanym foto
7
Rybę oczyszczamy, wyjmujemy ości oraz posypujemy pieprzem ziołowym oraz przyprawa do ryb.
Krok 6 - Pstrąg łososiowy z brukselką i puree ziemniaczanym foto
8
Rybę smażymy przez chwilę od strony bez skóry, następnie od st5rony skóry.
Krok 7 - Pstrąg łososiowy z brukselką i puree ziemniaczanym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.03.2017 15:33
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak