Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg łososiowy pod czerwoną pierzynką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg łososiowy 1 płat
pomidor 1 szt
papryka czerwona 1/4 szt
oliwki zielone kilka szt
rozmaryn świeży kilka gałązek
sok z cytryny 1 łyżeczka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg łososiowy pod czerwoną pierzynką

Płat ryby opłukać pod wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Usunąć ości. Rybę natrzeć solą, pieprzem i polać sokiem z cytryny. Kawałki pstrąga ułożyć w naczyniu do pieczenia. Pomidora pokroić w plastry, paprykę w paski a oliwki przekroić na połowę. Na rybę połozyć kilka gałązek rozmarynu a nastepnie pomidora, paprykę i oliwki. Posypać danie papryką. Naczynie przykryć folią aluminową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180* na ok 20 min. Gotowe danie udekorować oliwkami i świeżym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 21.07.2015 17:50
Jak dawno nie jadłam takiej pysznej rybki :)
Hrabina w kuchni 24.06.2015 13:37
Apetyczna ryba.
mysza75 24.06.2015 10:07
jakie to dobre, mniam sama bym zjadła to cudo
pestka 24.06.2015 07:51
bardzo smaczny obiad
Krzysztof15 24.06.2015 06:41
pyszna rybka
RenataZ-et 23.06.2015 23:58
pysznie podane
Iwusia 23.06.2015 23:29
smakowite danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak