Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg łososiowy na warzywach

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 1 sztuka
pstrąg 270 łososiowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg łososiowy na warzywach

Pstrąg łososiowy (świeży filet) 270g
10cm por jasna część
1 marchew dł. 10cm
1 łyżka olej
1 łyżka oliwa
sól morska,pieprz czarny (młynek) wg.uznania
1 łyżeczka sok z cytryny

Rybę umyć i osuszyć na ręczniku papierowym.Następnie skropić sokiem z cytryny,posolić i popieprzyć-odstawić.

Umyte warzywa pokroić w julliene i podsmażyć do lekkiej miękkości na patelni z dodatkiem 1 łyżki oleju,soli i pieprzu - odstawić.

Patelnię grillową posmarować oliwą i ugrillować rybę z obu stron.

Na talerz wyłożyć warzywa a na warzywa położyć rybę.Popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem i można podawać np. z ulubionym sosem lub solo. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 11:25
Wygląd i smak na medal.
Rafał10 31.01.2013 09:13
ślicznie wygląda, musiało być nieziemskie !
Joanna46 29.01.2013 22:02
Ładnie się prezentuje.
evita0007 29.01.2013 11:08
Sandro częstuj sie :-)
Sandra9 29.01.2013 08:43
o rany, poproszę dziś na obiad
manaika 28.01.2013 23:34
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak