Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg grilowany pod pierzynką warzywną

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 sztuka
pomidor 2 sztuka
papryka czerwona 2 sztuka
cebula biała 1 sztuka
sok z jednej cytryny 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg grilowany pod pierzynką warzywną

Kroki postępowania

1
Na samym początku szykujemy sobie warzywka pomidorki kroimy w grube plastry można je wcześnie sparzyć i obrać ze skórki, paprykę czyścimy z pestek i kroimy w paski , cebule obieramy i kroimy w półksiężyce .
Krok 1 - Pstrąg grilowany pod pierzynką warzywną foto
2
Przygotowane warzywa możemy zacząć układać na wcześniej wyłożonym na foli aluminiowej pstrągu, ułożenie warzyw na pstrągu może być dowolnie wykonane to wszystko posypujemy delikatnie pieprzem odrobiną przyprawą do ryb i obficie skraplamy sokiem z cytryny( skórkę można dodatkowo pokroić w drobną kosteczkę i posypać całość)
Krok 2 - Pstrąg grilowany pod pierzynką warzywną foto
3
Tak przygotowaną rybkę zawijamy w sreberko i kładziemy na rozgrzanym ruszcie na około 50-60minut


Smacznego
Krok 3 - Pstrąg grilowany pod pierzynką warzywną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

M. Monroe 24.02.2013 22:46
ciekawa pozycja !
Kuchareczka2 10.02.2013 16:36
poezja smaku
ben-ka 07.02.2013 11:12
smakowite danie.
Magula 19.09.2012 17:56
musiała być pyszna ta rybka
Konczi 03.09.2012 15:29
wygląda apetycznie
halina17 03.09.2012 09:25
Smaczna ryba.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak