Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pstrąg świeży
1-2 szt -
masło klarowane
2 łyżki -
oliwa
1 łyżka -
ząbek czosnku
1 szt -
szczypiorek usiekany
3-4 łyżki -
Sól czosnkowa jodowana Prymat
1/2 łyzeczki -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 łyżeczka -
sok z cytryny
1 łyzka
Przepis i sposób przygotowania Pstrąg grillowany ze szczypiorkiem i czosnkiem
Natrzeć solą czosnkową ,polać oliwą z oliwek i skropić sokiem z cytryny .
Do środka włożyć ząbek czosnku przepuszczonego przez praskę i szczypiorek . Włożyć do lodówki na noc . Wyją i grillować na rozgrzanej patelni grillowej lub tradycyjnym na tackach po 4 minuty na każdej stronie .
Komentarze (0)