Pstrąg grillowany ze szczypiorkiem i czosnkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg świeży

    1-2 szt
  • masło klarowane

    2 łyżki
  • oliwa

    1 łyżka
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • szczypiorek usiekany

    3-4 łyżki
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    1/2 łyzeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę umyć ,oczyścić i osuszyć ręcznikiem papierowym .
Natrzeć solą czosnkową ,polać oliwą z oliwek i skropić sokiem z cytryny .
Do środka włożyć ząbek czosnku przepuszczonego przez praskę i szczypiorek . Włożyć do lodówki na noc . Wyją i grillować na rozgrzanej patelni grillowej lub tradycyjnym na tackach po 4 minuty na każdej stronie .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat