Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg gotowany na parze podany na sałacie z oliwą vergine

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

pstrąg patroszony 2 sztuki
oliwa aromatyzowana 4 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Dodatek

miks sałat 25 dag
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sok z cytryny 2 łyzki
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg gotowany na parze podany na sałacie z oliwą vergine

Kroki postępowania

1
Pstrągi kroimy nieduże dzwonka, umieszczamy w misce, oprószamy mieszanką przypraw do ryb, skrapiamy sokiem z cytryny oraz oliwą z oliwek, doprawiamy szczyptą soli i pieprzu, mieszamy, wkładamy na 40 minut do lodówki, aby ryba naszła smakiem przypraw.
Krok 1 - Pstrąg gotowany na parze podany na sałacie z oliwą vergine foto
2
Następnie rybę umieszczamy w koszyku parowara, przykrywamy i gotujemy na parze 20 minut.
Krok 2 - Pstrąg gotowany na parze podany na sałacie z oliwą vergine foto
3
Mieszankę sałat umieszczamy w salaterce, oprószamy solą i perzem, skrapiamy sokiem z cytryny polewamy oliwą, mieszamy, rozkładamy na talerze na wierzchu kładziemy gotowane pstragi. Podajemy.
Krok 3 - Pstrąg gotowany na parze podany na sałacie z oliwą vergine foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 08.04.2016 18:15
pyszny pstrag
adelajda 08.04.2016 14:41
Chętnie spróbuję :)
wyattearp 08.04.2016 14:33
zdrowa rybka
ilka01 08.04.2016 13:59
super pomysł
Wiktoria29 08.04.2016 13:37
zdrowo i smacznie
Ania321 08.04.2016 13:25
Zjadłabym z przyjemnością :)
KORAL 08.04.2016 11:37
Pyszna rybka , pięknie podana..:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak