Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg cytrynowy w panierce

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 1
sól
cytrynka 1
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg cytrynowy w panierce

Pstrąga oprószyć solą i pieprzem. Pół cytryny obrać ze skórki i pokroić w pół plastry, które włożyć do środka ryby. Odstawić na 30 min.
Na patelni rozgrzać olej, pstrąga panierować w bułce tartej i smażyć z dwóch stron ok. 4-5 min. Po usmażeniu skropić sokiem z drugiej połowy cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak