Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pseudo bounty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kremówka ok100ml
masło ok60g
aromat pomarańczowy
aromat rumowy
cukier puder 50g
czekolada deserowa
kokos

Przepis i sposób przygotowania na: Pseudo bounty

Kremówkę rozpuścić z masłem i odstawić.Wlać kilka kropel aromatu rumowego i pomarańczowego. Powoli dodawać cukier i wiórki kokosowe ( pofatygowałam się z prawdziwego kokosa a nie ze sklepu:) ). Masę wstawić do lodówki by bardziej zastygła. Czekoladę (3/4 tabliczki) rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem kremówki i obtaczać w niej uformowane kulki (łatwiej obtaczać gdy czekolada dalej znajduje się nad parą wodną).Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 09.02.2012 20:51
wygląda kusząco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak