Pseudo bounty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kremówka

    ok100ml
  • masło

    ok60g
  • aromat pomarańczowy

  • aromat rumowy

  • cukier puder

    50g
  • czekolada deserowa

  • kokos

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kremówkę rozpuścić z masłem i odstawić.Wlać kilka kropel aromatu rumowego i pomarańczowego. Powoli dodawać cukier i wiórki kokosowe ( pofatygowałam się z prawdziwego kokosa a nie ze sklepu:) ). Masę wstawić do lodówki by bardziej zastygła. Czekoladę (3/4 tabliczki) rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem kremówki i obtaczać w niej uformowane kulki (łatwiej obtaczać gdy czekolada dalej znajduje się nad parą wodną).Schłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zoso 09.02.2012 20:51
wygląda kusząco

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat