Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przystawki na kolację

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinie małe 2
ser kozi 200 g
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
imbir starty 1/2 łyżeczki
sól i pieprz
awokado 1 duże
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
szalotka
sok z limetki 1/2 szt
Pieprz czarny Prymat w młynku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Przystawki na kolację

Pasta z awokado z tuńczykiem : Tuńczyka odsączyłem , rozdrobniłem. Szalotkę pokroiłem bardzo drobno , połączyłem z tuńczykiem. Awokado po przekrojeniu na pół oddzieliłem od pestki , obrałem i wydrążyłem miąższ . Dodałem do tuńczyka , skropiłem sokiem z limonki , wymieszałem widelcem , miażdżąc awokado tak aby powstała pasta. Doprawiłem solą , pieprzem, dodałem posiekaną natkę pietruszki. Podałem na chlebie (można na krakersach).
Cukinia faszerowana kozim serem : W dużym rondlu ugotowałem w osolonej wodzie cukinie 10 minut, a następnie przelałem zimną wodą, aby je zahartować. Cukinię pokroiłem na kawałki długości ok. 5 cm. Wydrążyłem każdy z nich wąską łyżeczką. Miąższ dodałem do sera , doprawiłem przyprawami.
Wydrążone kawałki cukinii wypełniłem nadzieniem i przed podaniem wstawiłem na godzinę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 14.01.2015 22:50
Smaczne musi być

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak