Przystawki na grillowanym chlebie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb

    1 szt
  • sos

    1 szt (remulada duńska)
  • szynka konserwowa

    200 g (drobiowa)
  • kiełki brokuła

  • ananas świeży

    1 kawałek
  • ogórki konserwowe

    2-3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z kromek chleba wycinamy kółka o średnicy 5 cm, następnie grillujemy obustronnie i studzimy.
Wierzch każdej kromki smarujemy sosem, układamy kiełki. Następnie kładziemy pokrojone w kostkę kawałki ananasa, szynki i ogórka. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
monikaT83 03.01.2016 12:38
takie proste, szybkie a jakie pyszne i dekoracyjne:)
ada.la 02.01.2016 15:57
fajna przystawka
anka1988 01.01.2016 21:27
pyszna przystawka, pięknie podana. palce lizać.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat