Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przystawka ze szparagów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 10
twaróg 20 dag
masło 3 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
sól
pieprz
jajko 1
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Przystawka ze szparagów

Szparagi obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i pokroić na kawałki. Utrzeć masło z żółtkiem i cały czas ucierając, dodać musztardę, twaróg, sól i pieprz. Białko ubić na sztywno pianę i wymieszać z masa twarogowa. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, wyłożyć masą serową, wierzch wyłożyć szparagami. Zapiekać w nagranym piekarniku około 30 minut. Podawać jako gorącą przystawkę, udekorowana gałązkami pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak