Przystawka z pieczarek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    50 dag
  • czosnek

    2 ząbki
  • oliwa

    8 łyżek
  • sok z 1 cytryny

    - -
  • sól

    - -
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    2 łyżeczki
  • Gorczyca biała cała Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić, opłukać i osączyć. Czosnek obrać i zmiażdźyć. Pieprz utłuc w moździerzu. Na oliwie podsmażyć krótko czosnek, dodać całe pieczarki oraz pieprz i smażyć 5 min. Doprawić sokiem z cytryny, gorczycą i solą. Grzyby dusić jeszcze 10 min, aż sos wyparuje. Następnie ostudzić i podawać na przystawkę lub jako dodatek do dań mięsnych.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 13.04.2015 07:25
smaczna przystawka
Magda60 20.05.2011 17:35
super
Magda60 20.05.2011 17:35
super
novita23 19.05.2011 08:14
smaczne
mala2021 15.10.2010 12:16
smaczne
MAŁGORZATA108 07.06.2010 15:48
Na kolację może być nawet czosnek.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat