Przystawka z pieczarek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    50 dag
  • czosnek

    2 ząbki
  • oliwa

    8 łyżek
  • sok z 1 cytryny

    - -
  • sól

    - -
  • pieprz czarny ziarnisty

    2 łyżeczki
  • gorczyca biała cała

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić, opłukać i osączyć. Czosnek obrać i zmiażdźyć. Pieprz utłuc w moździerzu. Na oliwie podsmażyć krótko czosnek, dodać całe pieczarki oraz pieprz i smażyć 5 min. Doprawić sokiem z cytryny, gorczycą i solą. Grzyby dusić jeszcze 10 min, aż sos wyparuje. Następnie ostudzić i podawać na przystawkę lub jako dodatek do dań mięsnych.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iza15 15.08.2011 23:30
rewelacja
Anna141 04.07.2011 09:59
brzmi apetycznie muszę spróbować
novita26 26.06.2011 07:46
mniam
Adamorek 08.06.2011 09:43
dobrze przyprawione
Jaheira11 16.04.2011 23:47
wypróbuję
nikusonka 17.02.2011 23:40
spróbuję
Gosia32 14.01.2011 19:50
Pieczarki,mniam,mniam...
Babciagramolka 19.12.2010 08:28
Czosnkowe pieczarki to doskonały pomysł
Myszka75 21.10.2010 07:35
Zawsze robiłam ale z cebulką, czosnek też lubię więc spróbuję:)
Barbara55 17.08.2010 14:19
super uwielbiam pieczarki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat