Przystawka z pieczarek

Przystawka z pieczarek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • stopione masło

    1,5 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • mielone nasiona kolendry

    0,25 łyżeczki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
  • pieczarki

    30 dag
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • wino białe wytrawne

    1 kieliszek
  • jajko ugotowane na twardo

    2 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Przystawka z pieczarek

Pieczarki oczyścić, opłukać, osączyć i pokroić w plasterki. Następnie usmażyć na maśle, dodać sok z cytryny, kolendrę, natkę, wino i cukier. Chwilę dusić, doprawić solą, pieprzem i mocno schłodzić. Przed podaniem posypać posiekanymi jajkami. Podawać z bułką lub z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

artur7 29.10.2011 07:28
pyszne
Kasiax18 17.10.2011 20:38
extra...
novita26 17.10.2011 08:26
mniam mniam
kriso 11.06.2011 21:47
pychota
Jaheira11 08.05.2011 18:23
ciekawe
gosia561 07.05.2011 14:21
fajny pomysł
berys18 17.04.2011 11:34
intrygujący przepis
berys18 17.04.2011 11:34
intrygujący przepis
berys18 17.04.2011 11:34
intrygujący przepis
marcia71 28.03.2011 11:37
polecam smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat