Przystawka z pieczarek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • małych pieczarek

    50 dag
  • czosnku

    2 ząbki
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    2 łyżeczki
  • oliwy

    8 łyżek
  • gorczycy białej Prymat

    1 łyżeczka
  • soku z cytryny

    1 szt
  • sól do smaku

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić, opłukać i osączyć. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Pieprz utłuc w moździerzu. Na oliwie podsmażyć krótko czosnek, dodać całe pieczarki oraz pieprz i smażyć 5 min. Doprawić sokiem z cytryny, gorczycą i solą. Grzyby dusić jeszcze 10 min, aż sos wyparuje. Następnie ostudzić i podawać na przystawkę lub jako dodatek do dań mięsnych.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (48)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 04.02.2012 14:44
pyszne
jolita 16.12.2011 11:14
fajkne
mala2021 01.12.2011 08:04
proste i smaczne
artur7 25.11.2011 10:50
fajne
artur7 25.11.2011 10:37
pycha
Laila2786 21.11.2011 02:05
Nie drogie i na pewno smaczne.
novita26 27.10.2011 08:27
mniam mnima
jolita 21.10.2011 08:19
mniam
jolita 21.10.2011 08:19
mniam
jolita 21.10.2011 08:18
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat