Przystawka z papryki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka

    1 kg
  • mąka

    300 g
  • jajko

    3
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę myjemy, dokładnie wycieramy i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Podpiekamy w piekarniku przez około 15 minut. Następnie na ciepło ściągamy z niej skórki, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w mniejsze kawałki. Takie około 5 cm x 5 cm. Następnie przyprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy mąką i obtaczamy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kopiko1983 19.11.2011 05:09
Fajny pomysł - wart wypróbowania!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat