Przystawka z jajek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    3 szt
  • natka pietruszki

    do smaku
  • majonez

    2 łyżki
  • musztarda

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo. Kiedy będą zimne kroimy w zdłuż i wyjmujemy żółtka. Zółtka rozdrabniamy widelcem dodajemy posiekaną natkę pietruszki i łyżeczkę majonezu , wszystko mieszamy na jednolitą masę. Następnie faszerujemy białka powstała masą jajeczną. W kubku łaczymy 2 łyżki majonezu z 1 łyżka musztardy. Polewamy jajka i ozdabiamy np liściem sałaty .
SMACZNEGO !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kamyk 06.06.2013 22:53
lubię takie przystawki
Iwusia 09.01.2013 23:21
szybko i smacznie
Ewelina47 23.12.2012 21:07
pyszności
mela25 20.11.2012 09:42
bardzo smaczne
Adamorek 28.09.2012 13:51
lubię to

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat