Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przystawka z jajek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 szt
pieczarki 1/2 kg
majonez 1 łyżka
pomidor 1 szt
zielona sałata
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Przystawka z jajek

jajka ugotować na twardo, gdy ostygną, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na połówki i oddzielić żółtka od białek. Umyte pieczarki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę , podsmażyć w rondlu i niewielką ilością oleju. Dodać starte pieczarki przyprawić solą i pieprzem, smażyć mieszając, aż woda z pieczarek wyparuje ( farsz powinien być gęsty). Do zimnego farszu dodać gotowane żółtka i dobrze wymieszać. Białka nadziewać farszem, każdą połowę jajka przyozdobić niewielką ilością majonezu i zieloną pietruszką. Ułożyć na półmisku przybranym listkami zielonej sałaty i cząstkami pomidora. Jajka można nadziewać również żółtkami zmieszanymi z mieloną szynką i zielonym szczypiorkiem lub innymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 30.03.2012 09:57
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak