Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przystawka z cukinii i ricotty

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser ricotta 20 dag
cukinia młoda, mała
pomidor 2
rukola garść
czosnek ząbek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Przystawka z cukinii i ricotty

Cukinię dokładnie umyć, wytrzeć, zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Oprószyć solą, odstawić na 10 minut. Odlać sol. Pomidory umyć, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w kostkę, oddzielić nasionka. Rukolę opłukać, posiekać. Ząbek czosnku obrać, posiekać. Ser ricotta rozmieszać z cukinią i czosnkiem, dodać pomidory i rukolę, wymieszać. Pastę przyprawić do smaku solą i pieprzem. Miseczki lub płaskie pojemniki, np. po serku wyłożyć folią spożywczą. Nakładać do nich porcje pasty, lekko ubić, dobrze schłodzić. Porcje pasty wyjąc z miseczek, zdjąć folię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak