Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przystawka z ciasta francuskiego

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
mięso mielone 250 gram
jajko 1 sztuka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
tymianek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Przystawka z ciasta francuskiego

1. Rozgrzej piekarnik do 220°C.
2. Obierz i drobno pokrój cebulę.
3. W misce wymieszaj mięso, cebulę, żółtko i listki tymianku. Dopraw sola i pieprzem.
4. Rozłóż na blacie ciasto francuskie i rozłóż na nim farsz.
5. Brzegi ciasta posmaruj rozbełtanym białkiem i zwiń w rulon, po krótszym boku.
6. Pokrój rulon z ciasta francuskiego na paszteciki o grubości około 1cm.
7. Każdy pasztecik posmaruj resztką rozbełtanego białka i posyp listkami tymianku.
8. Piecz 35minut.Możesz przygotować farsz szybciej. Podsmaż go na patelni. W tedy skróć czas pieczenia pasztecików do około 15-20minut, aż ciasto francuskie nabierze złotego koloru.
9. Paszteciki najlepiej smakują jak są jeszcze cieple, ale stanowią równie wspaniałą zimną przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 21.10.2015 19:11
dobra przegryzka do piwa
Adamorek 12.12.2014 12:58
dobre do piwka
Adamorek 28.11.2013 23:36
smaczne i efektowne
dragunia21 18.10.2013 10:24
smakowicie wygląda
juuusta 16.10.2013 17:01
lubię takie :)
mufinka79 16.10.2013 16:52
Bardzo apetyczna przystawka :)
Piotr-21 16.10.2013 16:26
bardzo dobre
aniagdz 16.10.2013 16:11
ale pysznie wygląda;)
jussta 16.10.2013 15:58
pyszne jedzonko
Barbara/zuza22_85 16.10.2013 15:48
proste i smaczne
Sylwia26 16.10.2013 15:45
apetycznie wyglda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak