Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przystawka obiadowa z fasolki zielonej

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka zielona 25 dag
por 1 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw
masło
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Przystawka obiadowa z fasolki zielonej

Fasolkę obieramy , odcinamy końce i wrzucamy na wrzątek gotujemy ok 5 min z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Marchewkę i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Pora kroimy w cienkie plasterki. Dokładamy do fasolki włoszczyznę i gotujemy wszystko razem. Kiedy warzywa są miękkie odcedzamy wodę. Dodajemy masło i wyciśnięty ząbek czosnku mieszamy lekko i podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia19 30.08.2013 09:13
pyszna przystawka
Monia 30.08.2013 08:55
Kolorowa i zdrowa! :)
dodi 30.08.2013 08:54
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak