Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przystawka obiadowa fasolka szparagowa z marchewką w śmietanie

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa zielona 1/2 opakowania
Fasolka szparagowa żółta opakowania
Rozmaryn suszony Prymat
śmietana 30% 1 szklanka
marchewka 3 szt
bulion warzywny 1 kostka
Pieprz biały mielony Prymat
mąka pszenna 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Przystawka obiadowa fasolka szparagowa z marchewką w śmietanie

Fasolkę szparagowa i zieloną myjemy , odcinamy końce lub używamy mrożonej już gotowej - oczyszczanej. Marchewki obieramy i kroimy w cienkie paseczki. W dużym szerokim garnku rozpuszczamy masło. Podsmażamy na nim marchewki i fasolki. Po ok 3 min. dolewamy ok 2 szklanki rozpuszczonego bulionu warzywnego. Gotujemy do miękkości warzyw. Doprawiamy sola , pieprzem i rozmarynem. Zagotowujemy. Śmietanę mieszamy z mąką. Miksturę wlewamy do bulionu z warzywami. Gotujemy aż sosik zgęstniej. Jeszcze raz doprawiamy do smaku. Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 18.02.2014 12:14
fajny pomysł, zapowiada się smacznie :)
votus 18.02.2014 12:03
bardzo smaczne!
Michał2 18.02.2014 11:19
bardzo smaczne!
Paolcia 18.02.2014 09:54
wygląda jak zupa jarzyowa :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak