Przystawka Karaibska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1/2 kg
  • pieprz biały Prymat

  • gałka muszkatołowa mielona

  • majonez

    1 łyżka
  • musztarda

    1 łyzeczka
  • jajko

  • cebula

    1 szt
  • chilli

  • bułka czerstwa

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mielimy mięso np gulaszowe. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy. Bułkę moczymy w mleku lub wodzie. Odciskamy mocno i dodajemy do mięsa. Cebulę obieramy i siekamy. Dobrze mieszamy i wyrabiamy masę. Dodajemy musztardę i majonez- mieszamy. Formujemy długie klopsiki i nakładamy je na patyczki. Smażymy na oleju z dodatkiem wyciśniętego czosnku. Podajemy na ciepło lub zimno .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 12.02.2014 22:30
Zjadłabym takie z grilla.
magdziorka6 28.03.2013 21:19
podoba mi się ta przystawka
Anna133 28.03.2013 17:33
uwielbiam takei dania
PaniMISIOWA 28.03.2013 16:55
ciekawe danie
Megg 28.03.2013 16:43
pyszności!!!!
Marta1986 28.03.2013 16:43
smakowite smakowite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat