Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przystawka do alkoholu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 2 sztuki
ogórki 2 sztuki
ser feta 1/2 opakowania
sałata zielona kilka liści

Przepis i sposób przygotowania na: Przystawka do alkoholu

Najpierw dokładnie czyścimy i pod kranem myjemy sałatkę. Wyciągamy z niej grube łodygi, a piękne zielone liście układamy na talerzu. Pomidory oraz ogórki myjemy obieramy ze skórki, kroimy na plastry średniej grubości i układamy na sałatce na przemian.

Ser feta kroimy w kostkę i kładziemy na pomidorach i ogórkach. Świetna przystawka oraz ładnie prezentuje się na stole.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak