Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przysmak z żółądków

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żołądki drobiowe 1/2 kg
marchewka 1
cebula 1 duża
pieczarki 30 dag
kostka rosołowa 1
sos paprykowy 5 łyżek
ketchup łagodny 1 mała łyżeczka
mąka pszenna 2 łyżki
olej roślinny
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Przysmak z żółądków

Kroki postępowania

1
Na samym początku opłukujemy żołądki osuszamy je a następnie oczyszczamy je ,kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy z pokruszona kostką rosołową przez 1.5 godziny .
Krok 1 - Przysmak z żółądków foto
2
Następnie obiera,y marchewkę i ścieramy ja na tarce o grubych oczkach. Doprawiamy solą oraz pieprzem . Całość lekko mieszamy. I dajemy do gotujących się żołądków.
Krok 2 - Przysmak z żółądków foto
3
Pieczarki myjemy i osuszamy. Osuszane pieczarki osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki . Pieczarki podsmażamy na rozgrzanej patelni z posiekaną drobno cebulką.
Krok 3 - Przysmak z żółądków foto
4
Następnie pieczarki dajemy do gotujących się żołądków .Odlać tyle bulionu by przykrywał tylko składniki. Następnie mieszamy mąkę z wodą sosem paprykowym i ketchupem . Całość gotujemy około 5 minut .
Krok 4 - Przysmak z żółądków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 08.01.2016 09:05
smakowałby mi
Futka 23.04.2015 09:40
Ciekawy i bardzo oryginalny ten przysmak. Musi smakować wspaniale :)
Kolorowa 22.04.2015 20:42
fajny przepis
Ola1young 22.04.2015 14:10
smaki mojej babci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak