Przysmak staropolski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • szpinak mrożony

    200 g
  • masło

    łyżka
  • ząbek czosnku

    2
  • sól

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • ser feta

    100 g
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak rozmrozić i podsmażyć na maśle dodać czosnek przeciśnięty przez praskę pieprz wegetę oraz gałkę muszkatułową. Całość ostudzić do chłodnego farszu dodać fetę wyrobić jednolitą masę mozna doprawic jeżeli trzeba sól. Ciasto francuskie pociąć na kwadraty i nakłądac do nich farsz. i skleić aby utworzyć prostokąt na wieszchu naciść i posmarować jajkiem. Piec w 200 stopniach przez około 15 do 20 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eli82 16.07.2012 21:39
dobre
jasiek 26.07.2011 08:09
lubię takie przyprawy
katarzynka455 04.06.2011 21:36
no super
novita23 22.05.2011 17:42
pyszny
kate.500 22.02.2011 07:48
Smacznie wygląda...
ziutula 25.12.2010 00:49
smacznego...
stokrotka 17.12.2010 08:02
smakowite
katarzyna124 22.11.2010 09:37
Super:)
Aleksandra45 13.11.2010 11:02
mi również ślinka cieknie
Faustyna 01.10.2010 11:10
MMM pychotka:) Bardzo apetyczna przekąska.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat