Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przysmak staropolski

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
szpinak mrożony 200 g
masło łyżka
ząbek czosnku 2
sól
przyprawa uniwersalna Kucharek
ser feta 100 g
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Przysmak staropolski

Szpinak rozmrozić i podsmażyć na maśle dodać czosnek przeciśnięty przez praskę pieprz wegetę oraz gałkę muszkatułową. Całość ostudzić do chłodnego farszu dodać fetę wyrobić jednolitą masę mozna doprawic jeżeli trzeba sól. Ciasto francuskie pociąć na kwadraty i nakłądac do nich farsz. i skleić aby utworzyć prostokąt na wieszchu naciść i posmarować jajkiem. Piec w 200 stopniach przez około 15 do 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 16.07.2012 21:39
dobre
jasiek 26.07.2011 08:09
lubię takie przyprawy
katarzynka455 04.06.2011 21:36
no super
novita23 22.05.2011 17:42
pyszny
kate.500 22.02.2011 07:48
Smacznie wygląda...
ziutula
ziutula 25.12.2010 00:49
smacznego...
stokrotka 17.12.2010 08:02
smakowite
katarzyna124 22.11.2010 09:37
Super:)
Aleksandra45 13.11.2010 11:02
mi również ślinka cieknie
Faustyna 01.10.2010 11:10
MMM pychotka:) Bardzo apetyczna przekąska.
annamariakowalczyk3 06.09.2010 08:13
świetnie wygląda.
Beata73 02.09.2010 20:17
aż ślinka sama cieknie!!
Łucja1 01.09.2010 17:09
fajne!
Małgorzata113 11.08.2010 09:32
ale smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak