Przysmak góralski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 szt.
  • ogórek konserwowy

    2/3 szt.
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • ser żółty

  • boczek wędzony

  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

  • jajko

    1 szt.
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przysmak góralski foto
Przygotuj wszystkie składniki.
Krok 2 - Przysmak góralski foto
Kurczaka umyj, osusz i przygotuj na kotlety. Mięso utłucz.
Krok 3 - Przysmak góralski foto
Paprykę, ogórka, ser i boczek pokrój w kostkę.
Krok 4 - Przysmak góralski foto
Przygotowane składniki nadziewaj na patyczki od szaszłyków bądź wykałaczki w zależności od wielkości kotletów. Zostawiamy końcówki patyczków wolne.
Krok 5 - Przysmak góralski foto
Mięso natrzyj przyprawą do kurczaka. Powstałe szaszłyki zawijaj w mięso w taki sposób żeby powstały roladki.
Krok 6 - Przysmak góralski foto
Roladki obtaczamy w bułce i w jajku. Smażymy na patelni.
Krok 7 - Przysmak góralski foto
Po upieczeniu wyjmujemy patyczki i przekrawamy kotlet na pół. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat