Przepyszny pstrąg

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg patroszony

    2 szt
  • cytryna

    1 szt
  • pieprz cytrynowy

    1 łyżeczka
  • białe wino

    50 ml
  • sól

  • natka pietruszki

  • oliwa

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • marchew

    1 szt
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę przyprawiamy solą i pieprzem. Do środka wkładamy pokrojoną pietruszkę, 2 plasterki cytryny, 1 ząbek czosnku w plasterkach, parę plasterków marchewki i cebuli, polewamy to odrobiną białego wina. Zostawiamy na 30 minut w chłodnym miejscu. Następnie całą rybę skrapiamy oliwą z oliwek i zawijamy w folie. Pieczemy na grillu ok 35 minut. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 23.10.2014 17:10
dobra rybka
Gracer 23.10.2014 13:25
ale bym takiego pstrąga z grilla zjadł, super
Konczi 23.10.2014 13:18
pyszna rybka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat