Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepyszny pstrąg

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 2 szt
cytryna 1 szt
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżeczka
białe wino 50 ml
sól
natka pietruszki
oliwa 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
marchew 1 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Przepyszny pstrąg

Rybę przyprawiamy solą i pieprzem. Do środka wkładamy pokrojoną pietruszkę, 2 plasterki cytryny, 1 ząbek czosnku w plasterkach, parę plasterków marchewki i cebuli, polewamy to odrobiną białego wina. Zostawiamy na 30 minut w chłodnym miejscu. Następnie całą rybę skrapiamy oliwą z oliwek i zawijamy w folie. Pieczemy na grillu ok 35 minut. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 23.10.2014 17:10
dobra rybka
Gracer 23.10.2014 13:25
ale bym takiego pstrąga z grilla zjadł, super
Konczi 23.10.2014 13:18
pyszna rybka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak