PRZEPYSZNY ŁOSOŚ Z GRILA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    0,5 kg
  • cytryna

    3 sztuki
  • sól

    do smaku
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    1 paczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z łososia myjemy , osuszamy dokładnie i wyciągamy ości. Rybkę kroimy ma mniejsze kawałki. Filety układamy na foli aluminiowej solimy dość obficie,posypujemy przyprawą do ryb i skrapiamy sokiem z połówki cytryny a na górę układamy plasterek cytrynki. Całość zawijamy w folię aluminiową żeby powstała zgrabna koperta.
Pieczemy na grillu jednak nie długo ponieważ rybka się nam wysuszy i straci bardzo dużo na smaku

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
edi 24.03.2013 16:07
oj, już by się takiego łososia zjadło a zima ciągle się trzyma...
aisza1 23.03.2013 11:22
bardzo lubię łososia
Izabela/bella81 19.01.2013 08:12
bardzo lubię łososia
mirosława4 25.08.2012 22:12
przepyszna rybka :)
berys18 19.05.2012 11:42
z pewnością pyszny
smakowita 12.05.2012 21:32
smaczna rybka
andrew1 08.05.2012 18:06
losoś z grila palce lizac!
Habibi 08.05.2012 08:49
To lubię! :)))
Dorian 07.05.2012 20:21
uwielbiam lososia
Rafał10 07.05.2012 11:25
smaczne i zdrowe :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat