Przepis podstawowy na pizzę

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    20 dag
  • drożdże

    2 dag
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól

    1/2 łyżeczka
  • oliwa

    2 łyżki
  • woda letnia

    1/2 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mąki dodajemy rozdrobnione drożdże, połowę cukru. Druga połowę rozpuszczamy w letniej wodzie i zalewamy drożdże. Odstawiamy do wyrośnięcia na około pół godziny. Dodajemy pozostałe skłądniki i wyrabiamy ciasto.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat