Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis na Pomidorowa z ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka z indyka 1 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/5 szt
cebula biała 1 szt
ryż basmati 1 torebka
koncentrat pomidorowy 4 łyżka
śmietana 18-procentowej 3 łyżeczki
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis na Pomidorowa z ryżem

Mięso zalewamy wodą i wrzucamy do garnka. Gotujemy 15 minut.
Warzywa obieramy, myjemy i ścieramy na tarce bądź kroimy w drobną kostkę. Warzywa również wrzucamy do wody z mięsem. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy cebulkę przypaloną na gazie, koncentrat pomidorowy i ryż, gotujemy nadal.

Gotujemy gdy mięso, ryż i warzywa będą miękkie. Podajemy ze śmietaną i pietruszką natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak