Przepis na kruszonkę

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1/2 kostki
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • cukier brązowy

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagniatamy składniki na kruszonkę: zimne masło kroimy na małe kawałeczki, rozcieramy delikatnie z mąką i cukrem brązowym i odstawiamy do lodówki!gotowe

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika-twin 14.07.2012 12:36
fajne!
Megi 02.07.2012 08:41
kruszonkę mozemy wykorzytsać w wielu deserach i ciastach, polecam!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat