Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis na dobre ciasto pierogowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 kg
jajko 1 sztuka
olej 1/3 szklanki
woda 1-1/2 szklanki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis na dobre ciasto pierogowe

Mąkę przesiewamy przez sitko na stolnicę, dodajemy jajko, szczyptę soli, olej. Następnie dodajemy stopniowo letnią przegotowaną wodę. (woda nie może być za gorąca, żeby ciasto się nie zaparzyło). Wyrabiamy ciasto. Gdyby ciasto wciąż było twarde dodajemy wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 06.04.2013 12:14
ja robię bez jajka :) p.s. wysłałam Ci prywatną wiadomość, odczytałeś? :)
Marta11 05.04.2013 18:23
tradycyjny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak