Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przepis na ciasto do pierogów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
sól 1 łyżka
olej 2 łyżki
woda letnia 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: przepis na ciasto do pierogów

1)Wszystkie składniki ze sobą łączymy ( tak bez jajka).
2)Zagniatamy ciasto.
3)Dzielimy na części.
4)Rozwałykowywujemy je na cienkie placki i następnie za pomocą szklanki lub maszynki wykrawamy krążki,
5)Nakłądamy farsz
6)Zlepiamy brzegi.

Gotowe pierogi wrzucamy na gorącą, posoloną wodę z tłuszczem. Mieszamy aby się nie skleiły tak od razu jak je wrzucimy. Pierogi wypłyną na wierzch gdy będa ugotowane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 26.11.2013 19:59
Uwielbiam pierożki :) z takiego ciasta co prawda nie robilam ale jestem na etapie testowania różnych ciast pierogowych wiec na pewno spróbuje :)
LuKaSz4761 02.04.2012 08:05
extra
LuKaSz4761 02.04.2012 08:05
extra
mic 25.12.2011 22:32
dobry
ziutula
ziutula 23.08.2011 12:47
pierogi zawsze dobre...
Ewelina47 04.08.2011 21:33
robię podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak