Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepiórka z pieczona foga z musem z kurzych wątrubek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przepiórki 4 szt
kolendra 2 łyzki
figi 4 szt
bekon 4 plastry
białe wino 1 szkl
sos sojowy 1 łyżeczka
masło 75 gram
sól
sałata 4 liście

Przepis i sposób przygotowania na: Przepiórka z pieczona foga z musem z kurzych wątrubek

Ziarna kolendry rozcieramy w misce przy pomocy drewnianego tłuczka. Przepiórki myjemy ,osuszamy,nacieramy solą pieprzem i kolendra , aby przeszły przyprawami , następnie nacieramy 2 łyżkami miękkiego masła i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na około 25 minut . Figi owinąć bekonem i piec ok. 15 min w piekarniku , gdzie pieką się przepiórki. Powstały podczas pieczenia syrop łączymy z winem , sosem sojowym , podgrzewamy , aby składniki sie połączyły , dodajemy resztę mała i przecieramy przez sitko. Przepiórki kroimy na porcje i układamy na półmisku razem z pieczonymi figami .Dekorujemy półmisek liści salaty

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 25.01.2012 10:49
ciekawy przepis
Motorek 23.01.2012 13:06
super
IKrakowianka 19.01.2012 16:58
wow! niezłe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak