Przekładany schabowy z pieczarkami

Przekładany schabowy z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    1 kg
  • pieczarki

    1 kg
  • sos

    grzybowy 1 opakowanie
  • śmietana 12%

    200 ml
  • cebula

    2 szt
  • jajka

    2 szt
  • czarny pieprz mielony Prymat

  • sól do smaku

  • bułka tarta

  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab kroimy w plastry, rozbijamy, solimy, pieprzymy. Smażymy schabowe w jajku i bułce tartej. Na osobnej patelni smażymy pieczarki z cebulą. Układamy warstwami usmażone schabowe i pieczarki (schabowe- pieczarki-schabowe- pieczarki). Sos grzybowy mieszamy ze śmietana i 150 ml wody, zalewamy schabowe. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 30 min w 180 C.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat