Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładany schabowy z pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab 1 kg
pieczarki 1 kg
sos grzybowy 1 opakowanie
śmietana 12% 200 ml
cebula 2 szt
jajko 2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładany schabowy z pieczarkami

Schab kroimy w plastry, rozbijamy, solimy, pieprzymy. Smażymy schabowe w jajku i bułce tartej. Na osobnej patelni smażymy pieczarki z cebulą. Układamy warstwami usmażone schabowe i pieczarki (schabowe- pieczarki-schabowe- pieczarki). Sos grzybowy mieszamy ze śmietana i 150 ml wody, zalewamy schabowe. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 30 min w 180 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak