Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładany czekoladowiec

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250
jajko 4
kakao 3
cukier puder 1.1/2 szklanki
mąka tortowa 1.1/2 szklanki
czekolada mleczna 100 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
wiórki kokosowe 50 gram
woda 4 łyżki
galaretka pomarańczowa 1 szt

Porada

Wyłożyłam 250 gram galaretki pomarańczowej ZENTIS ( KONSYSTENCJA MIODU PŁYNNEGO LECZ LEKKO GĘSTEGO). w składnikach jest zwykła galaretka podana bo nie mogłam jej wpisać tam

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładany czekoladowiec

Kroki postępowania

1
Do garnka włożyłam margarynę .
Krok 1 - Przekładany czekoladowiec  foto
2
Wsypałam cukier .
Krok 2 - Przekładany czekoladowiec  foto
3
Dodałam wodę
Krok 3 - Przekładany czekoladowiec  foto
4
Dodałam czekoladę , spirytus i kakao. Zamieszałam i zostawiłam do ostudzenia .
Krok 4 - Przekładany czekoladowiec  foto
5
Żółtka dodałam do ostudzonej masy i zamieszałam.
Krok 5 - Przekładany czekoladowiec  foto
6
Dodałam mąkę z proszkiem do pieczenia.
Krok 6 - Przekładany czekoladowiec  foto
7
Na końcu dodałam ubite białko .
Krok 7 - Przekładany czekoladowiec  foto
8
piekłam 45 minut w temperaturze 180 stopni C.

Poczekałam aż ciasto ostygło, przekroiłam w poprzek.

Wyłożyłam 250 gram galaretki pomarańczowej ZENTIS ( KONSYSTENCJA MIODU PŁYNNEGO LECZ LEKKO GĘSTEGO).

. Na wierzch wyłożyłam 150 gram galaretki pomarańczowej rozprowadziłam na całym cieście i posypałam wiórkami kokosowymi
Krok 8 - Przekładany czekoladowiec  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 04.07.2014 15:42
fajny z lodami
mirosława4 04.07.2014 15:21
smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak