Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec z mascarpone i likierem z białej czekolady

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mascarpone 300 g
truskawka 100 g
likier biały 150 ml
biszkopty podłużne ok 15
cukier puder 3 łyżki
kakao 1 łyżka
mięta do ozdoby

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec z mascarpone i likierem z białej czekolady

Kroki postępowania

1
* mój likier był o smaku białek czekolady
iszkopty- moje z jednej strony posypane były cukrem - ułożyć do miseczek i polać likierem. Serek mascarpone przełożyć do wyższego naczynia, dodać 2 łyżki cukru pudru oraz 50 ml likieru. Dokładnie wymieszać, aby nie zostało żadnych grudek.
Krok 1 - Przekładaniec z mascarpone i likierem z białej czekolady foto
2
Połowę masy rozłożyć na nasączonych biszkoptach. Na kremie ułożyć kawałki truskawek. Przykryć pozostałym kremem.
Krok 2 - Przekładaniec z mascarpone i likierem z białej czekolady foto
3
Wierzch posypać kakaem połączonym z łyżką cukru pudru. Udekorować truskawkami i świeżą miętą. Smacznego :)
Krok 3 - Przekładaniec z mascarpone i likierem z białej czekolady foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonowie 07.06.2013 03:19
idealny na upalne dni:)
KasiaK90 06.06.2013 09:46
smakowity deserek
stokrotka 06.06.2013 06:12
ale smakowitości!
Zdzisław 05.06.2013 20:59
smakowity ten deser
paulina2157 05.06.2013 20:19
rozkosz dla podniebienia
Gracer 05.06.2013 19:56
super przepis
gosia1988 05.06.2013 19:55
świetny deser
Renata9 05.06.2013 19:52
super deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak